Waarom je hosting beter kunt uitbesteden – juist als je het wél zelf kunt

7 redenen waarom hosting uitbesteden efficiënter en effectiever is

Stel je voor dat je hebt besloten om zélf de zolder te verbouwen. Je bent veel tijd verloren met het zoeken naar net dat ene tangetje en je bent ook al twee keer naar de bouwmarkt geweest voor de goede schroeven. Tot overmaat van ramp ontdek je dat je de elektra ook nog eens moet vervangen, terwijl je dacht dat dit niet nodig was. Had je het nu maar uitbesteed aan een aannemer…

Met hosting werkt het precies zo. Als ontwikkelaar kun je het best zelf, maar toch is het slimmer om het uit te besteden. We zetten de redenen voor je op een rijtje.

 1. Je wordt sneller geholpen
 2. Het lijkt handig om hosting intern te regelen, maar dat is het niet. Vaak ontbreekt het IT’ers aan diepgaande kennis van servers en platformen. Eenvoudige problemen zijn vaak snel opgelost, maar bij complexe problemen moeten ze eerst de materie induiken. Dat kost tijd. Wie de hosting uitbesteedt aan een gerenommeerde partij wordt sneller geholpen.

 3. Risico’s zijn afgedekt
 4. Als je hosting ‘binnenshuis’ regelt, lijkt het alsof je er controle op hebt. Maar schijn bedriegt. Veel veiligheidslekken ontstaan door gebruikersfouten. Meestal zonder opzet, maar niet zonder gevolgen: denk aan dataverlies, downtime en issues met data-integriteit.

  Een externe hostingpartij is beter in staat om je servers en platformen te beschermen en zorgt sneller voor het terugplaatsen van een back-up.

 5. Je zorgt voor optimale bereikbaarheid
 6. Als je ervoor kiest om hosting intern te organiseren, moet je óók op vrijdagavond en in het weekend bereikbaar zijn. Zit je daar niet op te wachten, besteed de hosting dan uit aan een partij die 24/7 bereikbaar is. Zo worden je klanten altijd geholpen, ook als jij niet aan het werk bent.

 7. Het geeft de groei van je bedrijf een boost
 8. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als jij tijd moet besteden aan hosting, kun je die tijd niet investeren in het ontwikkelen van apps, het vinden van nieuwe klanten en het coachen van je team.

  Als je hosting uitbesteedt, houd je dus automatisch meer tijd over voor wat écht belangrijk is. Daardoor geef je je business een boost.

 9. Het is beter voor de motivatie
 10. Als jij je moet bezighouden met serverzaken, terwijl je liever werkt aan die nieuwe applicatie, dan raak je gefrustreerd. En is de werkdruk hoog omdat je te maken hebt met strakke deadlines, dan raak je ook nog eens enorm gestrest.

  Wil je al die werkstress voorkomen? Doe dan alleen waar je goed in bent en besteedt het andere uit. Met andere woorden: schoenmaker blijf bij je leest.

 11. Je voorkomt problemen met stabiliteit en snelheid
 12. Veel ontwikkelaars kiezen ervoor om niet te werken met standaardpakketten, maar bouwen alles op maat. Een bewuste keuze, want standaard betekent vaak problemen met snelheid en stabiliteit. Dat geldt ook voor hosting. Goede hosting maakt het verschil tussen een trage en een snelle website.

 13. Ontwikkeltrajecten zijn geoptimaliseerd
 14. Als je deel uitmaakt van een team ontwikkelaars, dan weet je dat OTAP onmisbaar is. Het goed inrichten van OTAP-ontwikkelstraten is vakwerk en lastig intern te organiseren. Trouwens, bij goedkope hostingpartijen kun je hiervoor niet terecht. Prijsvechters bieden dit simpelweg niet aan.

  Samenwerken met een hostingpartij die gespecialiseerd is in het inrichten en integreren van ontwikkelstraten heeft voor jouw als ontwikkelaar meerdere voordelen. Je kunt nieuwe aanpassingen sneller testen en uitrollen – je werkt dus efficiënter. Je verhoogt de kwaliteit van jouw product, omdat je continu test en verbetert. En er is tijdens de productfase géén downtime. Drie vliegen in één klap.

Kortom:

Hoewel het aantrekkelijk lijkt om hosting intern te organiseren, is hosting uitbesteden efficiënter en effectiever.

Het is net als met het verbouwen van de zolder: als alles voorspoedig verloopt, is klussen best leuk. Maar elke doe-het-zelver weet: het kost altijd méér tijd, méér energie en méér geld dan je van te voren dacht.

4

Interesse? Laten we kennismaken!

Hoe kunnen we jouw helpen? We maken graag persoonlijk kennis. Vertel ons wat je wensen en eisen zijn. Dan geven we jou het juiste advies en overtreffen we jouw verwachting.

In contact komen
DNV-certified