Halveer je werkdruk door websites te beheren met deze krachtige tool

Cacholong blog krachtige tool

Slimme websiteontwikkelaars werken sneller en efficiënter

Maar liefst 7 op de 10 IT’ers vindt de werkdruk (te) hoog. Bovendien neemt de emotionele uitputting door werk steeds meer toe, waardoor de kans op een burn-out groter wordt.

Dat blijkt uit een onderzoek van AG Connect en Berenschot in 2018 en uit de recente Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en CBS.

Nu denk je misschien: Wat moet ik met deze informatie?

Denk maar eens aan een klant die belt en zegt dat hij ineens verschrikkelijk veel nare ‘comments’ op een blog heeft gekregen. Hij is al bijna een uur bezig om ze te verwijderen, maar het einde is nog niet in zicht. Of je kunt helpen? “Natuurlijk,” zeg je, maar je weet dat je de andere punten op je takenlijst van vandaag door kunt schuiven naar morgen. Herkenbaar?


“Websites beheren kost veel tijd. Als alles op rolletjes loopt, is het prima te doen. Maar zodra er iets misgaat, kom je tijd te kort. ”


Of je staat op het punt om een website in de ontwikkelomgeving om te zetten naar de productieomgeving. Maar eerst moet je nog alle test-URL’s wijzigen. Tijdrovend karwei. En je zult altijd zien dat je er een paar over het hoofd ziet. Worden je klanten niet blij van.

Websites beheren kost veel tijd. Als alles op rolletjes loopt, is het prima te doen. Maar zodra er iets misgaat, dan kom je tijd te kort. Denk maar eens aan wanneer je door een update, bug of hack ineens niet meer inloggen via WP-Admin. Je vermoedt dat een plugin de boosdoener is, maar ja… Als je niet kunt inloggen, heb je toch wel een probleem. Je bent er waarschijnlijk de rest van de dag mee zoet.

Gelukkig is er een krachtige tool die je helpt om minder tijd kwijt te zijn aan beheertaken. (En die hopelijk ook je werkdruk vermindert.)

Deze tool heet WP-CLI. WP-CLI is de ‘command line interface’ voor WordPress. Met deze powertool kun je plugins updaten, multi-site installaties configureren en nog veel meer.

Zonder een webbrowser te gebruiken.

Wij gebruiken deze tool regelmatig. Bijvoorbeeld als iemand bij ons aanklopt met een gehackte website. Door WP-CLI te gebruiken hebben we een website binnen no-time opgeschoond en weer de lucht in.

Wat is WP-CLI en wat kun je ermee?

WP-CLI is een krachtige, slimme command line interface voor allerlei acties die je binnen WP-Admin uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld plugins installeren en activeren via het commando [wp plugin install --activate].

Via WP-CLI kun je ook talloze opdrachten uitvoeren die niet via WP-Admin te regelen zijn. Zoals het verwijderen van transients. Transients zijn stukjes data die als cache dienen en meestal beperkt geldig zijn, maar vaak niet worden opgeruimd. Met het commando [wp transient delete --all] verwijder je ze in een paar tellen.

Ook tijd besparen met deze slimme tool?

Laat je website(s) hosten door Cacholong, dan installeren wij WP-CLI voor je. Zonder extra kosten. Daarnaast kunnen we nog veel meer tools inzetten om ervoor te zorgen dat jij minder tijd kwijt bent aan beheertaken. Nieuwsgierig?


De meest gebruikte WP-CLI-commando’s

Op WP-CLI vind je een lijst met alle commando’s. Wij hebben de meest gebruikte commando’s voor je op een rij gezet. Scheelt je ook weer tijd, dus alsjeblieft! 😉

 • [wp core version]

  Bekijk snel welke versie van WordPress jij gebruikt met het commando [wp core version].
  Gebruik [wp core update] om de installatie direct te upgraden naar de laatste versie.

  Let op! Een upgrade kan er voor zorgen dat je website niet meer goed functioneert. Denk na voordat je iets doet, test het ergens waar het geen kwaad kan of laat het uitvoeren door een professional.
  Dat geldt overigens voor het gebruik van alle commando’s.
  Bij twijfel niet oversteken, maar Cacholong bellen!


 • [wp plugin list]

  Met dit commando tover je in een handomdraai een complete lijst plugins tevoorschijn. cacholong wp-cli Last van een plugin die niet lekker werkt of ervoor zorgt dat je zelf niet meer kunt inloggen?
  Gebruik [wp plugin deactivate PLUGINNAME] om de hinderlijke plugin snel uit te schakelen.

 • [wp search-replace]

  Via het commando zoeken en vervangen kun je binnen no-time veel voorkomende vaste waarden aanpassen. Wij zetten dit commando vaak in als de website van domein veranderd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als we de website op een testdomein maken en daarna online zetten. cacholong wp-cli 3

 • [wp user list]

  Wil je snel een overzicht hebben van alle gebruikers? Gebruik dan commando [wp user list]. cacholong wp-cli 4 Met het commando [wp user update USERNAME] kun je gebruikersaccounts beheren. Reset bijvoorbeeld je wachtwoord als je deze vergeten bent. (En stap daarna direct over naar het gebruik van SSH-keys!) cacholong wp-cli 5

 • [wp comment count]

  Hoeveel comments bevat jouw website? Ontdek het snel met [wp comment count]. cacholong wp-cli 6 Alle als spam aangemerkte comments verwijder je eenvoudig door het commando [wp comment delete $(wp comment list --status=spam --format=ids)] te gebruiken.

  Let op! Dit commando verwijdert de comments. Weg is echt weg! Als je niet 100% zeker bent van wat je doet, schakel dan onze hulp in. Better be safe than sorry. Toch?

  cacholong wp-cli 7

Wil jij tijd besparen en je werkdruk verminderen?

Maak dan gebruik van WP-CLI, een slimme en krachtige beheertool, die je helpt om bergen werk te verzetten met een paar drukken op de knop.

Laat jij één of meerdere websites bij Cacholong hosten? Dan krijg je van ons standaard WP-CLI erbij. Wij regelen de installatie van deze interface, zodat je meteen startklaar bent. De meest gebruikte commando’s hebben we al voor je op een rij gezet, maar als het complex wordt, dan helpen we. Een mailtje, appje of telefoontje is genoeg.

De enige voorwaarde die we stellen is dat je gebruik maakt van SSH-keys. Want als we het doen, doen we het goed. En veilig!

Met WP-CLI maken we het leven van jou als ontwikkelaar een beetje makkelijker. We hebben trouwens ook andere tools die je kunnen helpen. Neem vooral contact met ons op als je veel minder tijd kwijt wil zijn aan beheertaken.

4

Interesse? Laten we kennismaken!

Hoe kunnen we jouw helpen? We maken graag persoonlijk kennis. Vertel ons wat je wensen en eisen zijn. Dan geven we jou het juiste advies en overtreffen we jouw verwachting.

In contact komen
DNV-certified