Sinds onze site bij Cacholong wordt gehost, heb ik minder zorgen. Ik hoef me niet meer bezig te houden met serverzaken en me af te vragen of het wel goed gaat en er genoeg ruimte is. De bereikbaarheid van de site is nu veel beter en ik kan me focussen op andere dingen. Dat je volledig ontzorgd wordt is fijn!

Niels Baars, The Make Up Spot

Geen zorgen om serverzaken

The Make Up Spot is in 2012 opgericht met een simpele, maar heldere doelstelling: het beschikbaar maken van exclusieve cosmetica producten die niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn in Nederland. Met meer dan 85 merken en ruim 6000 producten is The Make Up Spot inmiddels uitgeroeid tot één van de grootste beauty webshops van Nederland.

De aanleiding

Vanaf de oprichting heeft The Make Up Spot gezocht naar een goede hostingpartij. Maar er was altijd iets aan te merken. Bovendien ging de site regelmatig down als het druk was. Omdat goede bereikbaarheid en snelheid van groot belang zijn voor een webshop, werd het tijd om de site professioneel te laten hosten.

The Make Up Spot Logo
The Make Up Spot doosje

Interview met Niels Baars

Niels Baars, Managing Partner bij The Make Up Spot: “Techniek is altijd gedoe. We hebben onze site bij verschillende partijen gehost en er waren altijd problemen, zoals downtime en storingen. Als e-commercepartij zijn we gebaat bij een site die altijd online is, want daar verdienen we ons geld mee.

Via een oud-collega kwam ik in contact met Matthijs en Durk van Cacholong. Onze site wordt nu gehost op een VPS. We gebruiken Shopware als cms. Cacholong heeft speciaal voor ons wat technische zaken getuned en ingesteld. Zo gebruiken we Nginx in plaats van Apache. Het voordeel daarvan? Snelheid!

Omdat onze site nu goed wordt gehost draait de site heel stabiel. En de pieken worden goed opgevangen. Als er nieuwe, populaire producten online komen, dan geven we van te voren een seintje. Cacholong zorgt er dan voor dat de server tijdelijk wordt opgeschaald. Die flexibiliteit is heel prettig. En mocht de server dan alsnog downgaan, dan wordt er onmiddellijk ingegrepen.

Je betaalt bij Cacholong wel iets meer voor je hosting, maar het gaat dan ook om ‘fully managed hosting’. Cacholong is altijd bereikbaar; je krijgt ze altijd aan de lijn. Als ik iets wil aanpassen of er moet iets uitgezocht worden, dan wordt dat supersnel geregeld. Als er een update wordt uitgebracht, nieuwe technieken zijn of als er onderhoud aan de server nodig is, dan geven ze een seintje. Alles gaat in overleg.

Matthijs en Durk komen ook altijd met een oplossing, zoals laatst toen we veel spamregistratie hadden uit Rusland. Bovendien denken ze goed mee. Als je een suggesties doet, zeggen zei: “Zou je niet beter dit of dat.” Daarnaast zijn Matthijs en Durk écht leuke gasten. Ze zijn professioneel, snel en nuchter. Daar hou ik van!”

https://www.themakeupspot.nl

1

Wil je jouw webshop professioneel laten hosten?

Laat Cacholong jouw serverzaken regelen. We zorgen ervoor dat je shop altijd online is. Ook op piekmomenten.

Neem direct contact op
DNV-certified